Domov
Vabilo na narodnozabavni festival Vurberk 2018 PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
ponedeljek, 28 maj 2018

Obveščamo vas, da bo v petek, 22. junija 2018 organiziran avtobusni prevoz na narodno zabavni festival Vurberk. Velja za enega najprestižnejših festivalov pri nas, v lepem ambientu. Namen je navijaška podpora ansamblu Stop in ogled festivala nasploh. Odhod bo izpred gasilskega doma Dolga Gora (zbor okoli 17.00 ure, natančnejšo uro javimo naknadno). Poskrbljeno bo tudi za pijačo in prigrizek. Vstopnina za festival znaša 15€ na osebo. Prijave zbiramo do torka, 5.6.2018, na telefonsko številko 041-794-125 (Rajko Kundih) ali 070-350-234 (Klemen Kadenšek).

 

Vljudno vabljeni!

 

                                                                UO PGD Dolga Gora

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 28 maj 2018 )
 
14. tradicionalni POHOD po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
torek, 15 maj 2018

Vabljeni na 14. tradicionalni POHOD po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore

v soboto, 26.5.2018 ob 08.30 uri

 

Začetek pohoda med 8:30 in 9:00 uro. Čas pohoda je 3 ali 4 ure, odvisno od izbire trase. Pot bo označena s smerokazom DG POT.

Prihod na Dolgo Goro iz celjske smeri je možen tudi z vlakom. Od železniške postaje do gasilsko – kulturnega doma je 15 min hoje.

Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije. Pot nas vodi od gasilsko – kulturnega doma 500 m proti zahodu do Pogrančeve kapele, kjer zavijemo desno na makadam in pridemo do lepo urejene kmetije Stiplovšek, kjer na koncu ograje zavijemo desno na gozdno pot, skozi z vodo bogate Korte. Gozd zapustimo in že smo na travnati jasi pri Zorkotovi gorci (prva postaja), od koder se nam odpre pogled na Boč in zahodne kraje pod njim. Tudi od tu nadaljujemo po gozdni poti in dospemo na makadamsko cesto, katera nas lepo zložno vodi po obronkih Zbelovske in Nunske gore (546 m). Po približno 3 km se pot strmo dvigne na desno v gozd in nas čez Kopiškov breg (521 m) privede do cerkve Sv. Mihaela na gori (490 m) – možen ogled. Po asfaltni cesti nadaljujemo pot do turistične kmetije Tratenšek Andrej, kjer je v gorci tudi žig. Od Sv. Mihaela do Tratenška se nam na levi strani odpira pogled na Pohorje in Boč, na desni pa Zgornjesotelsko in Voglajnsko gričevje. Po postanku v Andrejevi gorci se vrnemo malo nazaj do križišča cest in se spustimo mimo kmetije Cenc na cesto proti Sladki Gori. Ob cesti je razstava slik samouka Slavka Jeriča, ki nam z njimi pričara našo okolico. Po dobrem kilometru smo že v dolini pri cerkvi Sv. Marije na Sladki Gori (žig in ogled). Pot nadaljujemo po desni strani cerkve po cesti navzdol in se nato dvignemo v Lučovec mimo Juršetove in Smoletove gorce. Nadaljujemo do Feldinove gorce. Na koncu Lučovca zavijemo levo in se po lepi poti sprehodimo skozi kraj, ki se imenuje Gradec. Od tu pa se spustimo v Virte desno po lepi poti skozi gozd ali po asfaltu mimo kmetije Kamplet. V obeh primerih pridemo do družine Arzenak,kjer si lahko privoščite kozarček brajdovca. Od Arzenaka je samo še 1 km hoje in že smo na cilju.

Tam se bo našlo zasluženo okrepčilo ali kakšna polka za tiste, ki ne bodo preutrujeni.

Za pohodnike, ki jim je ta pot prekratka smo pripravili daljšo varianto. Pri vodnem zajetju krenemo levo v dolino. Pot nas vodi na Ljubično, do cerkve Sv. Marije, mimo turistične kmetije Lovrenčič in naprej po gozdnem pobočju, kjer se združi na jasi pred cerkvijo Sv. Mihaela s prvotno različico krajše poti. Čas hoje po daljši trasi je cca. 4 ure.

 

Vljudno vabljeni!

Informacije: 031 486 294

Zadnja sprememba ( torek, 15 maj 2018 )
 
Vabilo na pohod PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
ponedeljek, 30 april 2018

VABILO

 

V nedeljo, dne 06.05.2018 bomo organizirali pohod za vse, ki so s svojim delom kakor koli pomagali pri izvedbi prireditve Oktoberfest na Dolgi Gori. Zbrali se bomo ob 08.00 uri pred gasilskim domom Dolga Gora. Z organiziranim prevozom se bomo odpravili do vznožja Žusma in pot nadaljevali peš do vrha, kjer stoji »Stolp ljubezni«. Za okrepčilo bo poskrbljeno (malica).

Obvezne prijave se zbirajo do 04.05.2018 na telefonsko št. 041/794-125 (Kundih Rajko) ali na e-pošto: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 

Vljudno prosimo, obvestite tudi ostale, ki niso člani društva in so sodelovali pri izvedbi prireditve. Vabljeni tudi vsi, ki letos zaradi objektivnih razlogov niste mogli sodelovati.

 

Vljudno vabljeni!

 

                                                                UO PGD Dolga Gora

 
Vabilo na kresovanje PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
sreda, 25 april 2018

VABILO

V ponedeljek, dne 30. aprila bomo ob 20:00 uri, tako kot vsako leto, pri gasilskem domu Dolga Gora organizirali KRESOVANJE ob 1. maju.

Vabimo vas, da se nam v prijetnem večeru polnem dobre volje in seveda toplega ognja, pridružite. Poskrbeli bomo tudi za šotor, če slučajno pade kakšna kaplja dežja. S seboj prinesite dobro voljo, gospodinje pa morda še kaj sladkega. 

1. maja ob 10:50 uri pa bo na igrišču pri gasilskem domu PIHALNI ORKESTER ŠENTJUR poskrbel za budnico.

 

                                                                         UO PGD Dolga Gora

 

Zadnja sprememba ( sreda, 25 april 2018 )
 
Občni zbor - 6.1.2018 PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
četrtek, 18 januar 2018

V soboto, 06.01.2018, so se člani PGD Dolga Gora in povabljeni gostje sestali na rednem letnem občnem zboru društva, ki je potekal v prostorih gasilskega doma Dolga Gora.

Po uvodnem pozdravu predsednika društva, Rajka Kundiha, je bilo izvoljeno delovno predsedstvo, ki je občni zbor uspešno vodilo. Sledila so poročila predsednika, poveljnika, blagajnika, predstavnice mladine, predstavnice članic, nadzornega odbora, predstavnika veteranov in verifikacijske komisije.

 

Predsednik društva, Kundih Rajko je povedal, da se je tudi v minulem letu na Dolgi Gori marsikaj dogajalo. Že konec meseca januarja je bil organiziran piknik za darovalce mošta. V mesecu marcu smo organizirali že tradicionalni pohod ob dnevu žena, konec meseca pa smo, kot vsako leto, odšli na Planico vzpodbujat naše skakalce.  Aprila smo šli v prodajo orodnega vozila, ki je služilo svojemu namenu od leta 1998  in ga ob koncu meseca uspešno prodali. Na Velikonočni ponedeljek smo šli na pohod na Ljubično, konec meseca aprila pa smo postavili smreko in se družili ob kresu. V mesecu maju smo praznovali 30 letnico društva in prevzem novega gasilskega vozila GVV-1 MERCEDEZ BENZ SPRINTER 519 z nadgradnjo. Sredstva za to investicijo so se zbirala več let. Zadnjo soboto v mesecu maju smo izvedli tradicionalni pohod, junija pa smo se udeležili občinskega gasilskega tekmovanja. Meseca julija smo odšli v Beljak na gasilsko olimpijado. Avgusta smo začeli z rušenjem stene za podaljšanje garaže. Dela smo končali v mesecu oktobru. Prva oktobrska sobota je bila v znamenju tretjega Dolgogorskega Oktoberfesta. Izkazalo se je, da se je prireditev dobro prijela in je dobro obiskana. 

 

Poveljnik društva, Peter Podkrižnik, je navzoče seznanil z aktivnostmi, ki so se v letu 2017 dogajale na področju operative. Po temeljitih pripravah se je šest tekmovalnih ekip udeležilo občinskega tekmovanja v Šentjurju. Vsaka ekipa je pokazala svojo zavzetost in pripravljenost ter tako dosegla dobre rezultate. Še posebej so bile uspešne pionirke, ki so osvojile 2. mesto in članice B 3. mesto. Zelo aktivni so bili tudi mlajši člani, saj so sodelovali na kar nekaj tekmovanjih, na kvizu mladine, regijskem kvizu, tekmovanju v orientacij ter na pokalnih tekmovanjih. Člani A so se udeležili tekmovanj v hitri mokri vaji in osvojili zadovoljive rezultate, člani B pa so se udeležili obmejnega tekmovanja in osvojili odlično 2. mesto. Na omenjenem tekmovanju so se odlično izkazale tudi članice B in osvojile 1. mesto. Aktivni smo tudi na področju izobraževanja. V mesecu maju smo ponosno prevzeli novo gasilsko vozilo GVV-1. Nabavili smo tudi veliko nove opreme. Vse to nam ob pomoči občine Šentjur, GZ Šentjur, sponzorjev in donatorjev vsekakor ne bi uspelo, za kar smo jim iskreno hvaležni. Ob mesecu požarne varnosti smo pripravili več aktivnosti in sodelovali tudi na meddruštveni vaji PGD Ponikva ter vaji GZ Šentjur – Jezero 2017. V letu 2017 smo imeli tri intervencije. Ob koncu leta je potekal pregled društva, ki je bil zadovoljiv.  

 

Letošnji občni zbor je bil volilni občni zbor. Razrešilo se je staro vodstvo in izvolilo novo. S strinjanjem vseh prisotnih članov, v vodstvu PGD Dolga Gora ni sprememb. Predlog starega – novega vodstva je bil dan na glasovanje in z dvigom rok članov soglasno sprejeti. Nihče ni bil proti ali vzdržan.

 

Po besedah predsednika društva, Rajka Kundih in glede na sprejet program dela za leto 2018, društvo tudi v prihodnje ne bo počivalo. V mesecu januarju je v planu nabava novih delovnih oblek tipa B in piknik za donatorje mošta. Marca bomo organizirali pohod ob Dnevu žena, aprila bo Velikonočni pohod na Ljubično, ob koncu meseca aprila bo kresovanje in postavitev mlaja, meseca maja bomo organizirali tradicionalni Dolgogorski pohod, oktobra pa bomo izvedli 4. Oktoberfest z ansamblom Modrijani. Udeleževali se bomo gasilskih tekmovanj in izobraževanj. Če nam bodo finančna sredstva dopuščala, bodo skozi celo leto potekala dela na našem podstrešju, nad dvorano, kjer si želimo urediti prostor za šolanje in treniranje desetin od pionirjev do veteranov. Vsekakor dela ne bo zmanjkalo.

 

Na občnem zboru so se podelila različna priznanja in odlikovanja. Podelili so jih  predstavnik GZ Šentjur - poveljnik Martin Cmok, predsednik PGD Dolga Gora – Kundih Rajko ter poveljnik PGD Dolga Gora - Peter Podkrižnik.

 

Po podeljenih priznanjih so imeli besedo še gostje. Spregovorili so župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, predstavnik GZ Šentjur, poveljnik Martin Cmok in predstavniki društev. Pohvalili so predvsem delo društva, dosežke, čestitali za izjemno delo, sodelovanje in aktivnost na vseh področjih.

 

Po uradnem delu je sledila še odlična pogostitev ter druženje ob glasbi do jutranjih ur.

 

 

 

Zadnja sprememba ( četrtek, 18 januar 2018 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 78

Anketa

Kako vam je všeč spletna stran?
 

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni