Domov
Vabilo na kresovanje PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
sreda, 25 april 2018

VABILO

V ponedeljek, dne 30. aprila bomo ob 20:00 uri, tako kot vsako leto, pri gasilskem domu Dolga Gora organizirali KRESOVANJE ob 1. maju.

Vabimo vas, da se nam v prijetnem večeru polnem dobre volje in seveda toplega ognja, pridružite. Poskrbeli bomo tudi za šotor, če slučajno pade kakšna kaplja dežja. S seboj prinesite dobro voljo, gospodinje pa morda še kaj sladkega. 

1. maja ob 10:50 uri pa bo na igrišču pri gasilskem domu PIHALNI ORKESTER ŠENTJUR poskrbel za budnico.

 

                                                                         UO PGD Dolga Gora

 

Zadnja sprememba ( sreda, 25 april 2018 )
 
Občni zbor - 6.1.2018 PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
četrtek, 18 januar 2018

V soboto, 06.01.2018, so se člani PGD Dolga Gora in povabljeni gostje sestali na rednem letnem občnem zboru društva, ki je potekal v prostorih gasilskega doma Dolga Gora.

Po uvodnem pozdravu predsednika društva, Rajka Kundiha, je bilo izvoljeno delovno predsedstvo, ki je občni zbor uspešno vodilo. Sledila so poročila predsednika, poveljnika, blagajnika, predstavnice mladine, predstavnice članic, nadzornega odbora, predstavnika veteranov in verifikacijske komisije.

 

Predsednik društva, Kundih Rajko je povedal, da se je tudi v minulem letu na Dolgi Gori marsikaj dogajalo. Že konec meseca januarja je bil organiziran piknik za darovalce mošta. V mesecu marcu smo organizirali že tradicionalni pohod ob dnevu žena, konec meseca pa smo, kot vsako leto, odšli na Planico vzpodbujat naše skakalce.  Aprila smo šli v prodajo orodnega vozila, ki je služilo svojemu namenu od leta 1998  in ga ob koncu meseca uspešno prodali. Na Velikonočni ponedeljek smo šli na pohod na Ljubično, konec meseca aprila pa smo postavili smreko in se družili ob kresu. V mesecu maju smo praznovali 30 letnico društva in prevzem novega gasilskega vozila GVV-1 MERCEDEZ BENZ SPRINTER 519 z nadgradnjo. Sredstva za to investicijo so se zbirala več let. Zadnjo soboto v mesecu maju smo izvedli tradicionalni pohod, junija pa smo se udeležili občinskega gasilskega tekmovanja. Meseca julija smo odšli v Beljak na gasilsko olimpijado. Avgusta smo začeli z rušenjem stene za podaljšanje garaže. Dela smo končali v mesecu oktobru. Prva oktobrska sobota je bila v znamenju tretjega Dolgogorskega Oktoberfesta. Izkazalo se je, da se je prireditev dobro prijela in je dobro obiskana. 

 

Poveljnik društva, Peter Podkrižnik, je navzoče seznanil z aktivnostmi, ki so se v letu 2017 dogajale na področju operative. Po temeljitih pripravah se je šest tekmovalnih ekip udeležilo občinskega tekmovanja v Šentjurju. Vsaka ekipa je pokazala svojo zavzetost in pripravljenost ter tako dosegla dobre rezultate. Še posebej so bile uspešne pionirke, ki so osvojile 2. mesto in članice B 3. mesto. Zelo aktivni so bili tudi mlajši člani, saj so sodelovali na kar nekaj tekmovanjih, na kvizu mladine, regijskem kvizu, tekmovanju v orientacij ter na pokalnih tekmovanjih. Člani A so se udeležili tekmovanj v hitri mokri vaji in osvojili zadovoljive rezultate, člani B pa so se udeležili obmejnega tekmovanja in osvojili odlično 2. mesto. Na omenjenem tekmovanju so se odlično izkazale tudi članice B in osvojile 1. mesto. Aktivni smo tudi na področju izobraževanja. V mesecu maju smo ponosno prevzeli novo gasilsko vozilo GVV-1. Nabavili smo tudi veliko nove opreme. Vse to nam ob pomoči občine Šentjur, GZ Šentjur, sponzorjev in donatorjev vsekakor ne bi uspelo, za kar smo jim iskreno hvaležni. Ob mesecu požarne varnosti smo pripravili več aktivnosti in sodelovali tudi na meddruštveni vaji PGD Ponikva ter vaji GZ Šentjur – Jezero 2017. V letu 2017 smo imeli tri intervencije. Ob koncu leta je potekal pregled društva, ki je bil zadovoljiv.  

 

Letošnji občni zbor je bil volilni občni zbor. Razrešilo se je staro vodstvo in izvolilo novo. S strinjanjem vseh prisotnih članov, v vodstvu PGD Dolga Gora ni sprememb. Predlog starega – novega vodstva je bil dan na glasovanje in z dvigom rok članov soglasno sprejeti. Nihče ni bil proti ali vzdržan.

 

Po besedah predsednika društva, Rajka Kundih in glede na sprejet program dela za leto 2018, društvo tudi v prihodnje ne bo počivalo. V mesecu januarju je v planu nabava novih delovnih oblek tipa B in piknik za donatorje mošta. Marca bomo organizirali pohod ob Dnevu žena, aprila bo Velikonočni pohod na Ljubično, ob koncu meseca aprila bo kresovanje in postavitev mlaja, meseca maja bomo organizirali tradicionalni Dolgogorski pohod, oktobra pa bomo izvedli 4. Oktoberfest z ansamblom Modrijani. Udeleževali se bomo gasilskih tekmovanj in izobraževanj. Če nam bodo finančna sredstva dopuščala, bodo skozi celo leto potekala dela na našem podstrešju, nad dvorano, kjer si želimo urediti prostor za šolanje in treniranje desetin od pionirjev do veteranov. Vsekakor dela ne bo zmanjkalo.

 

Na občnem zboru so se podelila različna priznanja in odlikovanja. Podelili so jih  predstavnik GZ Šentjur - poveljnik Martin Cmok, predsednik PGD Dolga Gora – Kundih Rajko ter poveljnik PGD Dolga Gora - Peter Podkrižnik.

 

Po podeljenih priznanjih so imeli besedo še gostje. Spregovorili so župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, predstavnik GZ Šentjur, poveljnik Martin Cmok in predstavniki društev. Pohvalili so predvsem delo društva, dosežke, čestitali za izjemno delo, sodelovanje in aktivnost na vseh področjih.

 

Po uradnem delu je sledila še odlična pogostitev ter druženje ob glasbi do jutranjih ur.

 

 

 

Zadnja sprememba ( četrtek, 18 januar 2018 )
 
Voščilo PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
torek, 26 december 2017

V dnevih, ko se poslavljamo od starega in s pričakovanjem zremo v novo, se tudi mi pridružujemo dobrim željam.

 

Želimo Vam vesele praznične dni, v novem letu 2018 pa obilo zdravja, sreče, zadovoljstva, miru in medsebojnega sodelovanja.

 

 

                                                     PGD DOLGA GORA

 

 Povezana slika

Zadnja sprememba ( torek, 26 december 2017 )
 
Oktoberfest na Dolgi Gori, 7.10.2017 PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
petek, 17 november 2017

Več o dogajanju na prireditvi Oktoberfest na Dolgi Gori, ki je bila v soboto, 7.10.2017, si lahko preberete in ogledate na spodnji povezavi:

 

 http://kozjansko.info/2017/10/oktoberfest-na-dolgi-gori-2017-foto-video/

 

 oktoberfestdg

Zadnja sprememba ( petek, 17 november 2017 )
 
Vabilo na Oktoberfest PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
četrtek, 05 oktober 2017

Vabimo vas na 3. Oktoberfest na Dolgi Gori, ki bo v soboto, 7.10.2017 ob 20:00 uri.

Za zabavo bosta poskrbela ansambel STOP in POSKOČNI MUZIKANTI. Prireditev bo v vsakem vremenu pod velikim šotorom. Za hrano in pijačo in seveda litersko pivo bo poskrbljeno.


Fotografija osebe PGD Dolga Gora.

Se vidimo😉

Zadnja sprememba ( četrtek, 05 oktober 2017 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 75

Anketa

Kako vam je všeč spletna stran?
 

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni