Domov
Oktoberfest Dolga Gora PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
ponedeljek, 20 avgust 2018

Vljudno vabljeni na ČETRTI OKTOBERFEST, ki bo v soboto, 29.09.2018, s pričetkom ob 20.00 uri, pod velikim šotorom na igrišču pred gasilskim domom Dolga Gora.
Za hrano in predvsem dobro pivo bo poskrbljeno!

Za zabavo pa bodo poskrbeli MODRIJANI

Se vidimo! Veselo bo!

 

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 20 avgust 2018 )
 
Tekmovanje GZ Šentjur - člansko PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
ponedeljek, 28 maj 2018

Tudi drugi dan občinskega gasilskega tekmovanja, v nedeljo, 27.5.2018, je bil za naše gasilsko društvo zelo uspešen, saj smo od štiri sodelujočih ekip (člani A, člani B, članice B ter starejši gasilci) domov prinesli dva pokala, in sicer člani A so od 14. ekip osvojili 8. mesto, člani B od 12. ekip osvojili 6. mesto, članice B so osvojile 2. mesto ter starejši gasilci, ki so letos tekmovali prvič, so osvojili 3. mesto. Čestitke vsm ekipam, še posebej članicam B in starejšim gasilcem za osvojena pokala.

 

Fotografija osebe PGD Dolga Gora.

 

 Fotografija osebe PGD Dolga Gora.

 

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 28 maj 2018 )
 
Tekmovanje GZ Šentjur za pionirje in mladince PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
ponedeljek, 28 maj 2018

V soboto, dne 26.5.2018 so se tri ekipe udeležile občinskega gasilskega tekmovanja. Pionirji so bili 10.,pionirke 5., mladinci pa so osvojili odlično 1.mesto. Vsem ekipam čestitke za dosežene rezultate, še posebej mladinski ekipi, ki je osvojila 1. mesto. Čestitke mentoricam, Damjani Firer in Katji Potočnik za požtvovalnost in trud.

 

 

Fotografija osebe PGD Dolga Gora.
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 28 maj 2018 )
 
Vabilo na narodnozabavni festival Vurberk 2018 PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
ponedeljek, 28 maj 2018

Obveščamo vas, da bo v petek, 22. junija 2018 organiziran avtobusni prevoz na narodno zabavni festival Vurberk. Velja za enega najprestižnejših festivalov pri nas, v lepem ambientu. Namen je navijaška podpora ansamblu Stop in ogled festivala nasploh. Odhod bo izpred gasilskega doma Dolga Gora (zbor okoli 17.00 ure, natančnejšo uro javimo naknadno). Poskrbljeno bo tudi za pijačo in prigrizek. Vstopnina za festival znaša 15€ na osebo. Prijave zbiramo do torka, 5.6.2018, na telefonsko številko 041-794-125 (Rajko Kundih) ali 070-350-234 (Klemen Kadenšek).

 

Vljudno vabljeni!

 

                                                                UO PGD Dolga Gora

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 28 maj 2018 )
 
14. tradicionalni POHOD po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore PDF Natisni E-pošta
Avtor Simona   
torek, 15 maj 2018

Vabljeni na 14. tradicionalni POHOD po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore

v soboto, 26.5.2018 ob 08.30 uri

 

Začetek pohoda med 8:30 in 9:00 uro. Čas pohoda je 3 ali 4 ure, odvisno od izbire trase. Pot bo označena s smerokazom DG POT.

Prihod na Dolgo Goro iz celjske smeri je možen tudi z vlakom. Od železniške postaje do gasilsko – kulturnega doma je 15 min hoje.

Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije. Pot nas vodi od gasilsko – kulturnega doma 500 m proti zahodu do Pogrančeve kapele, kjer zavijemo desno na makadam in pridemo do lepo urejene kmetije Stiplovšek, kjer na koncu ograje zavijemo desno na gozdno pot, skozi z vodo bogate Korte. Gozd zapustimo in že smo na travnati jasi pri Zorkotovi gorci (prva postaja), od koder se nam odpre pogled na Boč in zahodne kraje pod njim. Tudi od tu nadaljujemo po gozdni poti in dospemo na makadamsko cesto, katera nas lepo zložno vodi po obronkih Zbelovske in Nunske gore (546 m). Po približno 3 km se pot strmo dvigne na desno v gozd in nas čez Kopiškov breg (521 m) privede do cerkve Sv. Mihaela na gori (490 m) – možen ogled. Po asfaltni cesti nadaljujemo pot do turistične kmetije Tratenšek Andrej, kjer je v gorci tudi žig. Od Sv. Mihaela do Tratenška se nam na levi strani odpira pogled na Pohorje in Boč, na desni pa Zgornjesotelsko in Voglajnsko gričevje. Po postanku v Andrejevi gorci se vrnemo malo nazaj do križišča cest in se spustimo mimo kmetije Cenc na cesto proti Sladki Gori. Ob cesti je razstava slik samouka Slavka Jeriča, ki nam z njimi pričara našo okolico. Po dobrem kilometru smo že v dolini pri cerkvi Sv. Marije na Sladki Gori (žig in ogled). Pot nadaljujemo po desni strani cerkve po cesti navzdol in se nato dvignemo v Lučovec mimo Juršetove in Smoletove gorce. Nadaljujemo do Feldinove gorce. Na koncu Lučovca zavijemo levo in se po lepi poti sprehodimo skozi kraj, ki se imenuje Gradec. Od tu pa se spustimo v Virte desno po lepi poti skozi gozd ali po asfaltu mimo kmetije Kamplet. V obeh primerih pridemo do družine Arzenak,kjer si lahko privoščite kozarček brajdovca. Od Arzenaka je samo še 1 km hoje in že smo na cilju.

Tam se bo našlo zasluženo okrepčilo ali kakšna polka za tiste, ki ne bodo preutrujeni.

Za pohodnike, ki jim je ta pot prekratka smo pripravili daljšo varianto. Pri vodnem zajetju krenemo levo v dolino. Pot nas vodi na Ljubično, do cerkve Sv. Marije, mimo turistične kmetije Lovrenčič in naprej po gozdnem pobočju, kjer se združi na jasi pred cerkvijo Sv. Mihaela s prvotno različico krajše poti. Čas hoje po daljši trasi je cca. 4 ure.

 

Vljudno vabljeni!

Informacije: 031 486 294

Zadnja sprememba ( torek, 15 maj 2018 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 81

Anketa

Kako vam je všeč spletna stran?
 

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni