Domov
Pohod po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore PDF Natisni E-pošta
Avtor PGD Dolga Gora   
ponedeljek, 26 maj 2014

 

 V SOBOTO , 31.5.2014 OB 8 :30 URI

 

Začetek pohoda med 8:30 in 9:00 uro. Čas pohoda je 3 ali 4 ure odvisno od izbire trase. Pot bo označena s smerokazom DG POT.

Prihod na Dolgo Goro iz celjske smeri je možen tudi z vlakom. Od železniške postaje do gasilsko – kulturnega doma je  15 min hoje. Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije. Pot nas vodi od gasilsko – kulturnega doma 500 m proti zahodu do Pogrančeve kapele, kjer zavijemo desno na makadam in pridemo do lepo urejene kmetije Stiplovšek, kjer na koncu ograje zavijemo desno na gozdno pot skozi z vodo bogate Korte. Gozd zapustimo in že smo na travnati jasi pri Zorkotovi gorci ( prva postaja), od koder se nam odpre pogled na Boč in zahodne kraje pod njim. Tudi od tu nadaljujemo po gozdni poti in dospemo na makadamsko cesto, katera nas lepo zložno vodi po obronkih Zbelovske in Nunske gore ( 546 m ) . Po približno 3 km se pot strmo dvigne na desno v gozd in nas čez Kopiškov breg (521 m ) privede do cerkve Sv. Mihaela na gori ( 490 m) – možen ogled. Po asfaltni cesti nadaljujemo pot do turistične kmetije Tratenšek Andrej, kjer je v gorci tudi žig. Od SV. Mihaela do Tratenška se nam na levi strani odpira pogled na Pohorje in Boč, na desni pa Zgornjesotelsko in Voglajnsko gričevje. Po postanku v Andrejevi gorci se vrnemo malo nazaj do križišča cest in se spustimo mimo kmetije Cenc na cesto proti Sladki Gori. Ob cesti je razstava slik samouka Slavka Jeriča, ki nam z njimi pričara našo okolico. Po dobrem kilometru smo že v dolini pri cerkvi Sv. Marije na Sladki Gori (žig in ogled). Pot nadaljujemo po desni strani cerkve po cesti navzdol in se nato dvignemo v Lučovec do Juršetove in Smoletove gorce, kjer bo možno kaj dobrega degustirat. Na koncu Lučovca zavijemo levo in se po lepi poti sprehodimo skozi kraj, ki se imenuje Gradec. Od tu pa se spustimo v Virte desno po lepi poti skozi gozd ali po asfaltu mimo kmetije Kamplet. V obeh primerih pridemo do stare, lepo urejene kmečke hiše pri Arzenaku, ki si jo po želji lahko tudi ogledamo. Od Arzenaka je samo še 1 km hoje in že smo na cilju.

Tam se bo našlo zasluženo okrepčilo ali kakšna polka za tiste, ki ne bodo preutrujeni. Za pohodnike, ki jim je ta pot prekratka smo pripravili daljšo varianto. Pri vodnem zajetju krenemo levo v dolino. Pot nas vodi na Ljubično, do cerkve Sv. Marije, mimo turistične kmetije Lovrenčič in naprej po gozdnem pobočju, kjer se združi na jasi pred cerkvijo Sv. Mihaela s prvotno različico krajše poti. Čas hoje po daljši trasi je cca. 4 ure.

 

Vljudno vabljeni!

Informacije: 031-326-063 ali 031-486-294

   
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 26 maj 2014 )
 
Vabilo na kresovanje PDF Natisni E-pošta
Avtor PGD Dolga Gora   
torek, 29 april 2014

 

VABILO

V sredo, dne 30. aprila bomo ob 20:00 uri, tako kot vsako leto, na parkirišču PGD Dolga Gora  organizirali KRESOVANJE ob 1. maju.

Vse vabimo, da se nam pridružite, v prijetnem večeru polnem dobre volje in seveda toplega ognja. Poskrbeli smo tudi za šotor, če slučajno pade kakšna kaplja dežja. S seboj prinesite dobro voljo, kakšno kapljico, gospodinje pa morda kaj sladkega. 

1. maja ob 10:00 uri pa bo na igrišču pri gasilskem domu PIHALNI ORKESTER ŠENTJUR poskrbel za budnico.

 

Vljudno vabljeni.

PGD DOLGA GORA

 
rezultati PDF Natisni E-pošta
Avtor PGD Dolga Gora   
sobota, 17 november 2012

                      

SREČANJE MUZIKANTOV NA DOLGI GORI

 

V nedeljo, dne 07.07.2013 je na Dogi Gori pri gasilskem domu potekala tradicionalna, že 21. prireditev Srečanje muzikantov na Dolgi Gori. Uradni del prireditve se je pričel ob 15:00 uri, na igrišču pri gasilskem domu, pod šotorom. Predstavili so se mladi glasbeni talenti, kot posamezniki, dueti ali ansambli, ki so se na nastop predhodno prijavili.

Nastopajoči so nastopili v treh skupinah, in sicer:

-         solisti in dueti do 15 let,

-         solisti in dueti nad 15 let,

-         ansambli.

Prireditev Srečanje muzikantov je tekmovalnega značaja. Zato je po uradnem delu tri članska strokovna komisija, ki so jo sestavljali gospod Mirko Polutnik, gospod Gusti Skaza in gospod Matjaž Vodišek, nastopajoče ocenila.

 

Zmagovalci po oceni strokovne komisije:

Solisti in dueti do 15 let:
1. SARA BEZENŠEK
2. MICHEL SITAR

3. LUKA PLIBERŠEK

 

Solisti in dueti nad 15 let:

1. ROK ERKER
2. JAKA NAPOTNIK
3. LOVRO ZALOŽNIK

Ansambli:
1. EMINO KVINTET
2. ANSAMBEL KAPLJA

3. ANSAMBEL ŽIGA DOBRAVCA

 

Strokovna komisija je na prireditvi podelila tudi prav posebno priznanje gospodični Tanji Verbič, pevki Ansambla Žiga Dobravca, za odlično vokalno izvedbo.

 

Skupnega zmagovalca publike oz. občinstva pa so izglasovali obiskovalci. Zmagal je ANSAMBEL ŽIGA DOBRAVCA iz okolice Šentjurja, na drugem mestu mu je sledil ansambel EMINO KVINTET iz Šmarja pri Jelšah, tretje mesto pa je zasedel ansambel »ME TRI DO POLNOČI«, iz Brega pri Slovenskih Konjicah.

Vsi nastopajoči so dobili priznanje za sodelovanje.

Prireditve se je udeležilo zelo veliko obiskovalcev iz celotne Štajerske, največ gostov pa je vsekakor bilo iz naše in sosednjih občin. Za mlade glasbene talente je to odlična priložnost, da se predstavijo javnosti.

 

Po uradnem delu prireditve je obiskovalce zabaval ansambel Modrijani.

 

Da smo prireditev lahko izvedli, se zahvaljujemo pokroviteljem in sopokroviteljem. Glavni pokrovitelj prireditve je JSM MOČNIK GORAZD iz Polžanske vasi. Pokrovitelji prireditve so: OBČINA ŠENTJUR, TRGOVINA FRENK, FRENK NUNČIČ, BRAČIČ FRANCI, Loče, OBČINA SLOVENSKE KONJICE, KS DOLGA GORA, ARHSOL, Loče, ŠOTORI IN AVTOVLEKA ARZENAK, KMETIJSKE MEHANIZACIJE »TOTI ŠTAJERCI«. Sopokrovitelji so: GOSTILNA PRI INOTU, TRGOVINA ELEKTRO BUM, Šentjur, MOJ MESAR JOŽE, VULKANIZERSTVO MULEJ, ZUVAR-SREČKO ZUPANC, Boletina, DIPOS D.O.O. – Celje, MIZARSTVO FELDIN ALEŠ, JURŠETOVA GORCA, CVETLIČARNA MAJDA, MONTAŽA GUM IN AVTOPRALNICA »KMET«, RADIO ROGLA, RADIO ŠTAJERSKI VAL, SAGADIN D.O.O., ŠRAML ALEKSANDER, SAJKO MARJAN, KLJUČAVNIČARSTVO »JAG«, Celje, SPOJKA D.O.O., MOČNIK BRANKO, Završe, SMOLETOVA GORCA, SADJARSTVO MASTNAK, AVTOHIŠA MLAKAR, DRUŽINA ZORKO, Ostrožno, SIMPET- OGREVALNA TEHNIKA, BAR SLADKA GORA, ŽVEKAR MIRKO – ROKIJEV KRUH, KMETIJA KAMPLET STANKO, KROVSKA DELA BEKUŠ ŽELJKO, KROVSTVO LAUBIČ, Boletina, PILIH BETONI, Celje, KAMNOSEŠTVO HERČEK, Mestinje, KO –LOVEC – Zbelovo.

Vsem pokroviteljem in sopokroviteljem se iskreno zahvaljujemo.

 

PGD Dolga Gora

 

                                                                          

                                                                   

 

 

 

 

 

                                                                                 VABILO

PGD Dolga Gora organizira to soboto, 25. maja 2013 tradicionalni Dolgogorski pohod po obronkih Dolge, Sladke in Zbelovske Gore.

Zbor pohodnikov bo ob 8.30 do 9.00 ure pri Gasilskem domu na Dolgi Gori, Dolga Gora 50b, 3232 Ponikva. Pot ni zahtevna, primerna je za vse generacije. Pohod je organiziran po krajši in daljši poti. Hoje je za približno za 3 do 4 ure. Zaključek je prav tako pri Gasilskem domu na Dolgi Gori.

Nekaj glavnih pohodnih točk, kjer se boste lahko okrepčali, spočili in naužili v spokojni naravi med sončnimi griči, zelenimi gozdovi in travniki:

Zorkotova gorca–obronki Zbelovske in Nunske gore–cerkvica sv. Mihaela na gori–Andrejeva gorca–cerkev sv. Marije na Sladki gori–Juršetova, Smoletova in Čebularjeva gorca–obnovljena stara kmečka hiša pri Arzenaku.

Daljša pot vas bo vodila še na Ljubično, mimo turistične kmetije Lorenčak do cerkvice Sv. Mihaela na gori, kjer se pohod nadaljuje po krajši različici poti.

                        

                                                                                                                 PGD Dolga Gora

 

 

 

 

 

PGD Dolga Gora

Dolga Gora 50b

3232 Ponikva Dolga Gora, 01.01.2013

                                                                                     VABILO

                                 Na podlagi določil Statuta in sklepa UO PGD Dolga Gora, sklicujem

                                             REDNI LETNI OBČNI ZBOR PGD DOLGA GORA

                          ki bo v soboto, 12. januarja 2013 ob 17:45, v dvorani gasilskega doma.

DNEVNI RED:

 1. Otvoritev in pozdrav ter imenovanje organov občnega zbora
 2. Poročila
 • predsednika društva
 • poveljnika
 • blagajnika
 • nadzornega odbora
 • predstavnika veteranov
 • predstavnika mladine
 • predstavnice članic
 • verifikacijske komisije

3. Razprava na poročila

4. poročilo kandidacijsko -volilne komisije

5. Razrešnica staremu vodstvu društva in organom društva

6. volitve novega vodstva in organov društva

7. sprejem plana dela za leto 2013

8. podelitev priznanj

9. beseda gostov

10. razno.

Vljudno vabljeni, da se udeležite občnega zbora ter s svojo prisotnostjo prispevate k nadaljnemu razvoju gasilske in humanitarne organizacije PGD Dolga Gora.

                                                                                                            

                                                                                                                        predsednik PGD Dolga Gora

                                                                                                                                  Franc Arzenak

 

 

 

          

                                                           povzetek vaje  na domačiji "KAMPLET "

 • 8:52 alarmiranje PGD DOlga Gora s pomočjo sirene. Takoj ko se enota opremi se z GV1 in lastnimi vozili odpravi na kraj,
 • 9:00 na kraju požara; ugotovi se stanje in zahteva pomoč sosednji društev,
 • 9:10 prispe PGD Sladka Gora z AC 16/50, GVV1 in ter 2 x IDA.
 • 9:20 prispe reševalno vozilo in policija - obveščeni potom Rgco Celje,
 • 9:25 prispeta PGD Dramlje  z GVC 24/50, GV1 in 2 x IDA ter PGD Ponikva z GVC 24/50, GVM in 2 x IDA,

 Požar je bil pogašen v 40 minutah. požarišče je bilo temeljito pregledano, ker nevarnosti ni več obstajala se je orodje pospravilo.

Sredsta, ki so bila uporabljena pri internevenciji : GV1, AC 16/50, GVV1, 2  X GVC 24/50, GVM.

Zadnja sprememba ( torek, 19 november 2013 )
 
RAZPIS ZA SREČANJE MUZIKANTOV PDF Natisni E-pošta
Avtor PGD Dolga Gora   
petek, 01 junij 2012

PROSTOVOLJNO GASILSKO

DRUŠTVO DOLGA GORA

Objavlja RAZPIS ZA 20. SREČANJE MUZIKANTOV NA DOLGI GORI

                                        dne 08.07.2012

Prijavjo se lahko posamezniki, ki igrajo katerikoli instrument, dueti ali ansambli s popolnim naslovom in telefonsko številko.

Prireditev je tekmovalnega značaja, zato naj vsak, ki se želi prijaviti, kaseto ali zgoščenko s posnetkom (lahko posneto doma) dveh sklad, do 26.6.2012 na naslov:

PGD Dolga Gora, Dolga Gora 50b, 3232 Ponikva (za g. Arzenaka)

Strokovna komisija se sestane dne 28.6. 2012 in izvede selekcijo nastopajočih.

Vsi prijavljeni se obvestijo o izboru do 30.06.2012

nastopajoči se delijo v dve skupini, in sicer:

prva starostna skupina do 15 let

druga staarostna skupina od 15 let naprej.

V obeh starostnih skupinah se delijo nastopajoči:

Skupina A - če nastopajo kot solisti ali dueti

Skupina B - če nastopajo kot ansambli.

Nastopajoče ocenjuje strokovna žirija, skupnega zmagovalca publike pa izglasujejo obiskovalci.

Prvi trije uvrščeni prejmejo pisna priznanja o doseženi uvrstitvi, vsi nastopajoči pa priznanje za sodelovanje.

Po prireditvi vas bo zabaval Ansambel Toneta Rusa in Petka.

Podrobnejše informacije o sami prireditvi lahko dobite pri g. Arzenak Francu na tel 03/ 57-63-566 v večernih urah ali na mobitel 031 - 326 - 063.

prireditev bo pod šotorom!!!!

                                                                                                          UPRAVNI ODBOR 

Zadnja sprememba ( torek, 02 oktober 2012 )
Preberite več...
 
Občni zbor PGD Dolga Gora PDF Natisni E-pošta
Avtor PGD Dolga Gora   
četrtek, 26 januar 2012

OBČNI ZBOR PGD DOLGA GORA

 

V soboto, 14.01.2012, so se člani PGD Dolga Gora in povabljeni gostje sestali na redni letni konferenci društva, ki je potekala v prostorih gasilskega doma Dolga Gora.

Po uvodnem pozdravu predsednika društva, Franca Arzenaka, je bilo izvoljeno delovno predsedstvo, ki je občni zbor uspešno vodilo. Sledila so poročila predsednika, poveljnika, blagajnika, nadzornega odbora, predstavnice mladine, predstavnice članic, predstavnika veteranov in verifikacijske komisije.

Predsednik društva, Franc Arzenak je povedal, da se je tudi v minulem letu na Dolgi Gori marsikaj dogajalo, saj je bilo leto 2011 za gasilce Dolge Gore zelo pomembno. Postali so lastniki novega avtomobila za prevoz moštva GVM-1, znamke Mercedes Vito in ponosni lastniki prvega prapora v zgodovini društva. Društvo je izdelavo prapora zaupalo podjetju Vidmar. Prapor, ki je simbol društva, krasijo številni žebljički in trakovi, kar je prispevek članov društva in številnih prijateljev, ki podpirajo njihov trud in razvoj. Na prapor jim je uspelo obesiti 33 trakov in več kot 100 žebljičkov, na kar so člani društva upravičeno zelo ponosni. Slovesni prevzem avtomobila in prapora je bil v mesecu maju, v pristnosti številnih donatorjev in članov ostalih društev. Člani so v preteklem letu izvedli tudi več aktivnosti. V mesecu marcu so organizirali pohod v čast članic društva, v mesecu juliju tradicionalno prireditev Srečanje muzikantov na Dolgi Gori ter piknik za člane društva. Vse omenjeno seveda ne bi uspelo brez dobre volje in sodelovanja članov. Predsednik se je zahvalil vsem, ki s svojim delom pomagajo in nesebično skrbijo za razvoj in obstoj društva.

 

Poveljnik društva, Miran Javornik je navzoče seznanil z aktivnostmi, ki so se dogajale na področju operative. Člani so se po temeljitih pripravah udeležili občinskega tekmovanja v Šentjurju, pod okriljem GZ Šentjur. Na tekmovanje se je pripravljalo sedem ekip in vsaka je pokazala svojo zavzetost in pripravljenost ter tako dosegla zelo dobre rezultate. Pionirji so se udeležili regijskega tekmovanja, člani društva pa so se udeležili tudi meddruštvenih tekmovanj v GZ Šentjur in izven nje. Rezultati so bili dobri, saj so na obmejnem tekmovanju »Slovenija – Avstrija« dosegli drugo mesto. Svojo pripravljenost so pokazali tudi v sodniških vrstah pri sojenju na občinskem in regijskem tekmovanju. S podmladkom so se udeležili tudi kviza in srečanja mladine. Požara – intervencije v letu 2011 niso imeli. Člani so bili aktivni tudi na področju izobraževanja, saj imajo željo imeti čim bolje usposobljene operativne člane. Ob mesecu požarne varnosti so člani sodelovali na vaji skupaj s PGD Sladka Gora – GZ Šmarje pri Jelšah. Vaja je bila strokovno napisana in tudi prikazana. V vaji je sodelovalo 9 članov gasilskega društva z vso pripadajočo opremo po kategorizaciji. Pripravili so tudi več aktivnosti in sodelovali na ostalih prireditvah po društvih v GZ in izven nje. Poveljnik se je še posebej zahvalil vsem, ki so pripravljeni sodelovati v desetini, za trud in napor, ki so ga vložili v delo in dosežene uspehe. Vsekakor si želi, da bi s skupnimi močmi to delo nadaljevali.

 

Na občnem zboru se je podelilo nekaj priznanj. Podelili so jih predsednik GZ Šentjur, Janko Cerkvenik, predsednik PGD Dolga Gora, Franc Arzenak in poveljnik PGD Dolga Gora, Miran Javornik.

 

Po besedah predsednika društva, Franca Arzenaka in glede na sprejet plan dela za leto 2012, društvo tudi v prihodnje ne bo počivalo. Še naprej si bo prizadevalo za izobraževanje članov društva, organizirali pa bodo tudi več aktivnosti. Člani nameravajo organizirati pohod v mesecu marcu, dokončati uto za piknik prostor, nabaviti nova garažna vrata, osvetliti poligon za vaje, organizirati tradicionalno prireditev Srečanje muzikantov in obnoviti stopnice. Vsekakor jim dela ne bo zmanjkalo.

 

Po sprejetem planu dela za leto 2012 so imeli besedo še gostje. Spregovorili so predsednik GZ Šentjur, gospod Janko Cerkvenik, predstavnik Občine Šentjur, gospod podžupan, Robert Polnar in predstavniki sosednjih društev. Pohvalili so predvsem delo društva, njegove dosežke, čestitali za izjemno delo, sodelovanje in aktivnost na vseh področjih.

Vsekakor si želimo še naprej odlično vodenje društva s strani predsednika, Franca Arzenaka, vzorno in pohvalno delo poveljnika, Mirana Javornika ter sodelovanje, vztrajnost in razumevanje vseh članov društva.

Po uradnem delu je sledila še odlična pogostitev, za katero sta poskrbela člana društva, Marjan Dimec in Milan Boškovič ter druženje ob glasbi do jutranjih ur.

 

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 30 januar 2012 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 53 od 53

Anketa

Kako vam je všeč spletna stran?
 

Vreme

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Trenutno prijavljeni